Кандидат Світлана Тихановська, яка є головною суперницею чинного президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, з метою безпеки була змушена сховатися. Про це заявила прес-служба кандидата, під час місцевих виборів президента. Про це повідомляє "Интерфакс".

Читайте Знай в Google News!

Зараз вона знаходиться в оточенні членів свого штабу і журналістів у Мінську. Тихановська покинула свою квартиру, так як з'явилися новини про затримання двох її основних помічників. 8 серпня відбулося затримання Марії Мороз, яка виступає головною штабу кандидата в президенти РБ. Її відпустили і закликали не здійснювати масові заворушення.

Довірена особа суперниці Лукашенка Андрій Смоленчук був затриманий разом з дружиною. За припущенням, затримання відбулося через заплановане їх спостереження на дільницях для голосування.

Протести, скріншот: Youtube
Протести, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сьогодні, 9 серпня стартували президентські вибори в Білорусі. Олександр Лукашенко балотується на шостий термін, він при владі вже 26 років. Блогер Сергій Тихановський був заарештований, тому у нього немає можливості балотуватися в президенти. Замість нього виступає його дружина. У СІЗО перебуває і Віктор Бабарико, який був претендентом на пост президента.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шалені черги на КПП: рішення Кабміну змусило сотні людей терміново покинути анексований Крим.

Як повідомляв "Знай.ua", в Білорусі, де проходять вибори президента, "випадково" не працюють Telegram, YouTube і Instagram.

Знай.ua писав “Не потрібно рипатися”, — українців перестали пускати до Білорусі перед виборами.