Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що при нововведеній формі використання чотирьох зон школи будуть закриватися в "червоній" зоні так само, як і під час епідемії сезонного грипу. Про це він повідомив в інтерв'ю організації "Радіо Свобода".

Читайте Знай в Google News!

Навчальний рік в Україні буде розпочато 1 вересня, як і завжди. Адже люди зараз хвилюються через думки про дистанційне навчання, так як з нею не може дотримуватися дитяча соціалізація. За словами прем'єр-міністра, існує багато прохань щодо початку навчального року. Дорослі просять пустити першокласників в школу хоча б на один день, щоб діти змогли побачити, що це таке.

“У нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють", - повідомляє Денис Шмигаль. Він уточнив, що в регіонах, які потрапили в "червону" зону, обов'язково повинен бути введений карантин, як і в часи інших епідемій.

У таких випадках школи будуть закриватися приблизно на два тижні, протягом яких діти будуть проходити навчання Дистанційно, сидячи вдома. І після того, як карантин буде завершено — їм потрібно буде повернутися в школу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

При цьому в школах буде дотримуватися невеликий звід правил. Так, в навчальні заклади будуть не допущені в зал працівники з температурою понад 37,2°C. Повинні бути розроблені маршрути, щоб не допустити великого скупчення людей. Вчителям на початку занять потрібно буде уточнювати інформацію про самопочуття у дітей. Носіння масок буде обов'язковим під час пересування в приміщенні школи, тоді як в класі, під час уроку маски можна не використовувати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, навчання в умовах епідемії: українським школярам і батькам сказали, чого чекати 1 вересня.

Як повідомляв "Знай.ua", не інклюзія, а "пшик" - як навчалися діти з аутизмом на карантині і чого чекати у вересні.

Знай.ua писав, в МОЗ анонсували ретельну перевірку у школах, хто відповідатиме за здоров'я учнів.