Українські отримувачі субсидій на оплату комунальних послуг зіштовхнулися з тим фактом, що їхні доходи будуть перевірені на відповідність тим, які були вказані при запиті на фінансову допомогу. Інакше кажучи, якщо в людини будуть виявлені доходи чи інші значимі зміни матеріального становища, то вона не зможе отримувати субсидію і навіть буде вимушена її повернути державі.Така політика, яка може завдати болючого удару найнезахищенішим прошаркам населення, викликала критику громадськості та фахівців.

Так, зі своїми зауваженнями до нововведень виступив і економічний експерт Юрій Атаманюк в ефірі телеканалу 112.

Атаманюк наголосив, що така ініціатива уряду є послідовною реалізацією "ідеології" монобільшості - саме такою ж логікою керувався, наприклад, народний депутат Євгеній Брагар, який пропонував пенсіонерці продати собаку, щоб розрахуватися за комуналку.

"Тільки в аморальних ублюдків могла виникнути ідея вирішувати проблему за рахунок малоймущих, малозабезпечених і незахищених", - емоційно схарактеризував програму верифікації субсидій економічний оглядач.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо раніше в Україні було прийнято нападати на бізнес, зазначає Атаманюк, то новий уряд пробував тепер зачавити перевірками й пенсіонерів.

"Краще померти, а то затягають по судах", - висловлює позицію пенсіонерів Атаманюк.

Юрій Атаманюк, скріншот з відео
Юрій Атаманюк, скріншот з відео

Нагадаємо, ПриватБанк відмовив дитині без батьківської опіки, українці не змовчали: "Дискримінація за соціальним походженням?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також "Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня