Українці вийшли з вимогою скасувати рішення ЦВК про непроведення виборів у 8 ОТГ Луганщини.

Кілька тисяч людей, які приїхали вранці з Луганської області, вимагали від президента відправити у відставку губернатора Луганської області Сергія Гайдая.

мітинг під офісом Президента
мітинг під офісом Президента

Документи Луганської військово-цивільної адміністрації про неможливість провести вибори на Донбасі, на підставі яких ЦВК прийняла відповідну постанову, підробили, - упевнений народний депутат Сергій Шахов, який виступив перед учасниками акції.

«Я закликаю всі силові структури порушити кримінальну справу за фактом підробки документів губернатором Луганської області Сергієм Гайдаєм, який ввів в оману президента і ЦВК. Люди чекали 5 років, щоб знести ту банду місцевих депутатів, яка засіла в міськрадах. Вся Луганщина хоче провести чесні і мирні вибори. Так давайте визначимося, в якій країні ми живемо: президент хоче миру, а губернатор хоче війни? СБУ, Національна поліція, ДББ-покажіть нарешті свою роботу!» ,- зазначив народний депутат.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Шахов також додав, що жителів області, які їхали на мирну акцію протесту, спочатку не пропускали на пунктах пропуску більше 5 годин, обшукували, записували особисті дані, перевіряли телефони та особисті речі.

Повідомляється, що свої вимоги активісти передали у письмовому зверненні до Володимира Зеленського та голови Центральної виборчої комісії. У руках луганчани тримали плакати з написами " Повернемо право голосу українцям!", "Ми хочемо вибори до місцевих рад!", "Я не дам вкрасти мій голос!", "Президент повинен нас почути!!!", "Президент! Народ обурюється-твій Гайдай нехай гайдує!».

мітинг під офісом Президента
мітинг під офісом Президента

«Слуги так перелякалися результатів соціологічних досліджень на Донбасі, що знайшли єдиний спосіб не програти на місцевих виборах - скасувати їх зовсім. Прикриваючись абсолютно надуманими "питаннями безпеки" вони вирішили узурпувати владу в регіоні. Цього не буде», – додав голова Лисичанської виборчої комісії Дмитро Конов.

Акція під офісом президента тривала близько двох годин, перед цим мітингувальники також висловили свій протест біля стін Центральної виборчої комісії.

Це вже третя подібна акція протесту за тиждень. Раніше виборці протестували проти непроведення місцевих виборів у Сєвєродонецьку і вимагали звільнити губернатора Луганської області Сергія Гайдая.