АТ "Укрзалізниця" 11 серпня 2020 року провело низку тендерів з продажу металобрухту в електронній системі ProZorro. Частину лотів виграли маловідомі структури-посередники, при тому, що пріоритетним правом на купівлю металобрухту "Укрзалізниці" володіли метпідприємства, а посередники до тендерів не допускалися.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії "Інтерпайп".

"Спочатку пріоритетним правом на покупку металобрухту "Укрзалізниці" володіли металургійні підприємства, а посередники до тендерів не допускалися. Таким чином, покривалася потреба металургів у дефіцитній сировині, якою на сьогодні є брухт чорних металів", - йдеться в повідомленні української промислової компанії"Інтерпайп".

Однак, як зазначили в компанії, останній аукціон показав, що все більше посередників приходить на тендери УЗ, позбавляючи металургів цінної сировини.

"Українська промислова компанія" Інтерпайп "виступає категорично проти практики допуску трейдерів до металобрухт торгів" Укрзалізниці", - підкреслили в"Інтерпайп".

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Нагадаємо, раніше ЦТС соощал, що поставки брухту на метпідприємства України скоротилися майже на 18% за 7 місяців. Рівень запасів металобрухту на металургійних підприємствах країни станом на серпень 2020 року оцінюється в 135-140 тисяч тонн.