Литовського депутата Європарламенту Пятраса Ауштрявічюс не впустили на територію Білорусі. Він разом зі своїм польським колегою, главою делегації Європарламенту по відносинам з Білоруссю Робертом Бедронем, збирався оцінити обстановку в країні після президентських виборів. Про це повідомила "Радио Свобода".

Читайте Знай в Google News!

Дипломати планували відвідати Білорусь 14-16 серпня, щоб поспілкуватися із затриманими городянами, посадовими особами та неурядовими організаціями. Бедроню у в'їзді відмовили, після чого поїздку відклав і Ауштрявічюс, про що написав у своєму Twitter: "Режим Лукашенко не дозволив мені і моєму колезі депутату Європарламенту Роберту Бедроню сьогодні відвідати Мінськ. Роберта депортували, мої квитки анульовані. Ось що Лукашенко має на увазі під діалогом ".

Європарламент, скріншот: Youtube
Європарламент, скріншот: Youtube

Нагадаємо, напередодні Центральна виборча комісія Білорусі оголосила остаточні результати минулих 9 серпня виборів і назвала ім'я президента. За чинного главу держави Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за опозиційного кандидата Світлану Тіхановском - 10,1%.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тіхановском не згодна з результатами виборів. Вона заявляє, що за неї на президентських виборах проголосувало 60-70% виборців. Що знаходиться в Литві опозиціонер закликала мерів міст Білорусі 15 і 16 серпня здійснити масові зібрання. Тим часом міністри закордонних справ країн Євросоюзу попередньо узгодили нові санкції проти Білорусі.

У свою чергу президент Лукашенко заявив, що проти держави почалася агресія, організована з-за кордону, і згадав про Україну. "Чи не висувайтеся ви зараз на вулицю! Зрозумійте, що вас і наших дітей використовують як гарматне м'ясо! Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї" відкритої Росії ", Навального і так далі і тому подібне. Уже агресія почалася проти країни ", - застеріг він протестувальників.

На слова Лукашенко відгукнувся президент України Володимир Зеленський, який заявив, що з російською боку не було ніякого втручання у внутрішні процеси Білорусі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 2,3 мільйона за удари палицею по полотну: картина Лоскутова "Білорусь" продана в благодійних цілях.

Як повідомляв "Знай.uа", на Донбасі під час "режиму тиші" чутні тільки провокації: ВСУ у відповідь мовчать.

Знай.uа писав, санкційна "корзина" для Лукашенка, ковідний удар по гривні і поворот у справі Шеремета - головне за ніч.