Депутати в Європарламенті не визнають офіційні результати виборів президента в Білорусі. Про це повідомляється в спільній заяві партії ЄП, яку опублікували в понеділок, 17 серпня.

Читайте Знай в Google News!

Депутати називали Лукашенка персоною нон-грата і заявили, що приєднуються до білоруського народу і вимагають нові вибори, які повинні пройти під наглядом незалежних спостерігачів.

"президентські вибори 9 серпня не були ні вільними, ні справедливими, і достовірні повідомлення вказують на перемогу Світлани Тихановської. Тому ми не визнаємо Олександра Лукашенка переобраним президентом Білорусі і вважаємо його персоною нон грата в Європейському Союзі. Ми приєднуємося до білоруського народу в його вимозі нових і вільних виборів під наглядом незалежних спостерігачів", - свідчить документ.

Крім Європарламенту, офіційні результати виборів у Білорусі не визнає Британія. У МЗС Великобританії результати назвали сфальсифікованими і навіть заявили про те, що готові ввести санкції проти влади країни.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, до Білорусі рухаються колони Росгвардії без номерів і розпізнавальних знаків.

Як повідомляв Знай. ua, Лукашенко назвав умову проведення повторних виборів.

Також Знай. ua писав, що повсталих проти диктатури Лукашенка білорусів "поселили" в Дніпрі.