Президент України Володимир Зеленський підписав указ"Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму".

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Відомо, що документ має на меті сприяння розвитку культурного потенціалу України, збереження, популяризацію та використання національного культурного надбання, створення умов для туристичної привабливості об'єктів культурної спадщини, підтримку креативної економіки.

Кабмін повинен розробити і реалізувати заходи в рамках програми "велике будівництво" , яка має три ключові напрямки:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще
  • Охорона, Відродження та використання об'єктів культурної спадщини;
  • розвиток сучасної туристичної інфраструктури України;
  • сприяння розвитку креативних індустрій.

Також Зеленський доручив опрацювати питання, Як залучити додаткові джерела фінансування в сферу культури, а з 2021 року і зовсім збільшити витрати на її фінансування.

Також уряду доручено розробку заходів щодо вдосконалення механізмів фінансування сфери культури, у тому числі щодо впровадження нових підходів умов оплати праці працівників культури з урахуванням показників результативності, ефективності та якості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, 8 архітектурних перлин України, які перетворюються на спогади.

Як повідомляв Знай. ua, тернополяни заманюють туристів чотириногою розвагою.

Також Знай. ua писав, що як повернути гроші за авіаквитки під час карантину.