Перший Президент України Леонід Кравчук дебютував у вівторок та середу на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі як очільник української делегації.

Читайте Знай в Google News!

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) погоджено 20 ділянок розмінування та чотири нові ділянки розведення сил, триває "режим тиші". Про це повідомляє пресцентр Офісу президента України.

Леонід Кравчук, скріншот: YouTube
Леонід Кравчук, скріншот: YouTube

"Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації — Президента України в 1991-1994 рр. Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна. Під час засідання робочої групи з питань безпеки голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік наголосив, що після запровадження пакету додаткових заходів з консолідації режиму припинення вогню з 27 липня загалом дотримується режим тиші, а на початку серпня СММ ОБСЄ не фіксувала жодного його порушення", — повідомили в ОПУ.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Основні домовленості:

  • 20 ділянок розмінування;
  • 4 нових ділянки розведення сил;
  • продовження подачі питної води на Донбас для українського населення.

У пресцентрі Офісу Президента додали, що безпекова група досягла домовленостей щодо 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандської четвірки" від 9 грудня 2019 року.

"Це дасть змогу просунутися у виконанні домовленостей лідерів Нормандського формату, досягнутих у Парижі, та наблизитися до проведення саміту "Нормандської четвірки" в Берліні, — пояснили в ОПУ.

Українська делегація також підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів. У межах гуманітарної робочої групи було досягнуто прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб. Додається, що Україна очікує дзеркальних і симетричних дій від іншої сторони.

Вітольд Фокін, скріншот з відео
Вітольд Фокін, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "50%" - Ляшко назвав умову перенесення виборів в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", показав, як кортеж Зеленського порушує ПДР і залишився без авто: Kia Cerato журналіста "Схем" спалили

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна повідомили про саміт "нормандської четвірки" стосовно Донбасу: готується нова зустріч