НАК "Нафтогаз Україна" активно виступав за введення ринку газу для населення, що стало стимулювати ефективну конкуренцію серед постачальників і дозволило клієнтам отримувати найнижчу ціну. Про це в інтерв'ю Українським новинам заявив фінансовий директор групи Smart Energy Олексій заєць.
"НАК" Нафтогаз " фактично виступив тараном в плані скасування ПСО і вибору постачальника останньої надії (ПОН). Тобто він пролобіював позбавлення облгазів (вірніше пов'язаних з ними підприємств, які займаються постачанням газу - газзбутів) монополії на постачання ресурсу населенню (домогосподарствам) і на підприємства теплокомуненерго (ТКЕ). Про це говорять і цифри», - зазначив він.

На думку експерта, "у короткостроковій перспективі буде ще 2 Фактори, що визначають ціну газу. Перше-відкрився новий ринок і багато компаній хочуть захопити свою частку на ньому, відповідно можливий демпінг. Друге - не секрет що ми зараз б'ємо всі рекорди по заповнюваності підземних сховищ газу (ПСГ), а це теж буде тягнути ціну на газ вниз. Тобто, ціна для населення спочатку буде нижче, ніж для промисловості.


Нагадаємо, з 1 серпня офіційно стартував ринок газу для поставок побутовим споживачам. Головне нововведення полягає в тому, що єдина для всіх ціна на газ залишилася в минулому: кожен постачальник формує свою ціну, в залежності від закупівельних цін на газ і встановленої торгової націнки.
Раніше газопостачальна компанія (ЦПК) Нафтогаз України оприлюднила ціну в рамках тарифу, підключення до якого буде доступно з 17 серпня. Ціна на 12 місяців фіксується на рівні 4,73 грн (з ПДВ, без урахування доставки). Про це повідомляється на сайті компанії. Також Нафтогаз пропонує для своїх побутових клієнтів тариф»місячний". В рамках цього тарифу вартість 1 куб. м газу в серпні складе 3,24 грн з ПДВ.