Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за ознаками спроби рейдерського захоплення, зловживання владою та службового підроблення начальником відділу прокуратури області Б.Волобуєвим (Ч.1 Ст.14ч.3 Ст. 206-2, ч.2 Ст.364, ч.2 Ст.366 КК України).

На початку червня 2020 року Зарічний районний суд у Сумській області виніс ухвалу про арешт виробничого комплексу, який виготовляє «Семки» та інші снеки у Дніпропетровській області, пише Аntikor.

Арешт було накладено за клопотанням слідчого СБУ В.Прохненка, котре погодили прокурори Б.Волобуєв та А.Жерновий.

Як виявилося, підприємство-виробник не мало ніякого відношення до справи, яка лежала в СБУ з початку 2017 року. Апеляційний суд скасував незаконну постанову, а учасники рейдерської спроби отримали зворотню реакцію від адвокатів підприємства та трудового колективу. В результаті скарг та протестів, перший заступник прокурора Сумської області О.Рубан був звільнений з органів прокуратури.

Він особисто письмово надавав незаконні вказівки суду щодо розгляду рейдерської справи. ДБР розслідує справу відносно спроби рейдерства з боку слідчого В.Прохненка та прокурора А.Жернового.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Тепер виявлено ознаки персональної участі і начальника відділу Сумської прокуратури Б.Волобуєва у злочинній рейдерській схемі.

Факти фальсифікації подання про арешт не причетного до справи майна виявилися настільки відвертими, що, за оцінкою юристів, слідство по справі може бути проведено досить швидко та обвинувальний акт буде передано до суду