Меркель і Макрон заявили про готовність забезпечити Навальному лікування та безпеку на території Європейського союзу.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель заявили, що їхні країни готові надати лікування і допомогу політику Олексію Навальному. Про це вони розповіли на спільній прес-конференції.

На спільній прес-конференції Макарон також підкреслив, що і Франція, і Німеччина, готові забезпечити безпеку і притулок сім'ї політика.

"Ми готові запропонувати всю необхідну допомогу Олексію Навальному і його родичам, що стосується здоров'я, притулку і захисту", - заявив Макрон.

Емманюель Макрон і Ангела Меркель, фото: Getty Images
Емманюель Макрон і Ангела Меркель, фото: Getty Images

Зазначимо, що соратники Навального звернулися з проханням до Кремля про отримання дозволу на його перевезення в клініку за кордон - раніше посприяти їм у цьому в разі такого запиту обіцяв прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У той же час лікарі клініки в Омську, де зараз знаходиться Навальний, не дають дозвіл на його транспортування, пояснюючи це його важким станом.

Соратники опозиційного політика вважають, що це робиться для того, щоб зробити неможливим визначення токсину, яким він був отруєний.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олексію Навальному стало погано в літаку, який в результаті здійснив екстрену посадку. У Навального діагностували отруєння токсинами.

Соратники політика підозрюють, що його отруїли, підсипавши отруту в чай.

Навальний перебуває в реанімації у важкому стані, його підключили до апарату ШВЛ.

Як повідомляв портал Знай.ua, до Навального не пускають його лікаря, вимагаючи дозволу опозиціонера, який знаходиться в комі.

Також Знай.ua писав, автор фото, на якому Навальний п'є чай в аеропорту Томська, розповів, що сталося насправді