Російського опозиціонера Олексія Навального збираються вивезти на лікування до Німеччини. Для транспортування політика, який знаходиться в комі, вже підготували літак з медичним обладнанням.

У ніч на 21 серпня з Німеччини в Омськ вилетить спеціальний літак, який зможе доставити Олексія Навального на лікування в клініку Charite в Берліні. Про це повідомляє німецький таблоїд Bild з посиланням на представника фонду Cinema for Peace.

Цю інформацію підтвердила виданню "Медуза" лікар Навального Анастасія Васильєва. За словами медика, літак направить організація Cinema for Peace Foundation, яка в 2018 році таким же чином доставила в ту ж клініку учасника Pussy Riot Петра Верзілова.

"На прохання Петра Верзілова з Pussy Riot опівночі ми відправимо санітарну авіацію з медичним обладнанням та фахівцями, яка зможе доставити Навального в Німеччину", - заявили в організації.

Чи дозволять транспортування Навального лікарі омської лікарні, наразі невідомо.

За словами Анастасії Васильєвої, вранці 21 серпня команда Навального поїде в лікарню з вимогою відпустити його з лікарні. Вона також уточнила, що в Омськ прилетить брат Навального Олег.

Як повідомлялося раніше, Олексія Навального сьогодні госпіталізували з підозрою на токсичне отруєння. Політик знаходиться в комі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш розповіла, що зараз відомо про те, що сталося.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олексію Навальному стало погано в літаку, який в результаті здійснив екстрену посадку. У Навального діагностували отруєння токсинами.

Соратники політика підозрюють, що його отруїли, підсипавши отруту в чай.

Навальний перебуває в реанімації у важкому стані, його підключили до апарату ШВЛ.

Як повідомляв портал Знай.ua, до Навального не пускають його лікаря, вимагаючи дозволу опозиціонера, який знаходиться в комі.

Також Знай.ua писав, автор фото, на якому Навальний п'є чай в аеропорту Томська, розповів, що сталося насправді