Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков має намір особисто зустрітися з 12-річним Максимом Ткачуком, якого Національна громадська телерадіокомпанія України відсторонила від участі в дитячому "Євробаченні"

Читайте Знай в Google News!

Про це він заявив у відповідь на запитання Telegram-каналу Klymenko Times.

На думку Разумкова, підстав для зняття Ткачука з конкурсу "Євробачення" не було.

Проте голова Верховної Ради поки не знає, чи можлива найближчим часом відставка глави НТУ Зураба Аласанії у зв'язку з цим скандалом, як цього вимагає група народних депутатів.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Політика не має шкодити дітям", - запевнив Разумков.

Голова Організаційного комітету Дитячого "Євробачення" Ярослав Лодигін заявив, що учасник Максим Ткачук не зможе взяти участь у відборі. Причини аналогічні тим, за якими в 2019 році на доросле "Євробачення" не була допущена співачка MARUV. Лодигін заявив, що Максим Ткачук брав участь в одному з пісенних конкурсів, організованих органами державної Росії, тому він не має права брати участь у відборі від України.

Проти цього рішення виступила низка опозиційних політиків та релігійні діячі Одеської єпархії УПЦ (Московського патріархату).

12-річний сирота Максим Ткачук живе у Волинській області, його виховує бабуся.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, міністр культури Олександр Ткаченко відреагував на рішення НСТУ про заборону 12-річному школяру Максиму Ткачуку брати участь у дитячому "Євробаченні".

Як повідомляв портал Знай.uа, голова Організаційного комітету дитячого "Євробачення" Ярослав Лодигін заявив, що учасник Максим Ткачук не зможе взяти участь у відборі. Дитина брала участь в одному з пісенних конкурсів, організованих Російською Федерацією.

Також портал Знай.uа писав, що 12-річний Максим Ткачук набрав необхідну кількість лайків для участі в Нацвідборі на Євробачення.