На офіційній сторінці першої леді, дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська похвалилася подарунком, який Україна отримала від Азербайджану на День Незалежності.

Відповідна публікація з відео була розміщена в соціальній мережі Instagram.

"Символічний подарунок із Азербайджану до найзнаменнішого для всіх українців дня – Дня Незалежності України: відтепер Азербайджанський національний музей килима «говорить» українською! 💙💛 Всі подробиці – у відео.

Дякую керівництву музею і Посольству України в Азербайджанській Республіці за підтримку та допомогу у реалізації цього проекту!

Далі буде", — йде мова у підписі до відео.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Насправді подарунок доволі символічний — це україномовний аудіогід в одному з головних музеїв країни, яким є Азербайджанський державний музей килима і народного прикладного мистецтва імені Лятіфа Керімова.

Як пояснює Владислав Каневський, посол України в Азербайджані, саму тут "зберігаєтья генетичний код нації", який "нагадує нашу вишиванку".

Килими з колекції музею, скріншот відео
Килими з колекції музею, скріншот відео

Ідея запровадження україномовного аудіогіда з'явилася під час офіційного візиту Володимира і Олени Зеленських у грудні 2019 року.

"Щиро запрошуємо всіх до східної казки", — завершив Каневський.

Нагадаємо, Гройсман відреагував на призначення Христі Фріланд міністром фінансів Канади: "Є справжнім другом". Христя Фріланд стала першою жінкою на посаді міністра фінансів Канади після відставки Білла Морно.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна повідомили про саміт "нормандської четвірки" стосовно Донбасу: готується нова зустріч