Олігархи Віктор Пінчук, Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський і брати Суркіси пролобіювали дешеву електроенергію для своїх підприємств шляхом законодавчого зниження зелених тарифів на електроенергію з відновлюваних джерел, що також знизило податкові надходження до бюджету.

Про це повідомив співзасновник Асоціації відновлюваної енергетики України Ігор Тинний.

"Нас обрізали заради того, щоб зробити знижку великим споживачам (виробникам металургії), мабуть, вони "самі жебраки і бідні" в нашій країні", - заявив Тинний.

"Це Пінчук, Боголюбов, Коломойський, Суркіси, можливо. Ті, хто є власниками феросплавних і електролітейних заводів, вони чинили найбільший опір... Я не знайомий ні з одним з перерахованих вище бізнесменів, але розумію одне – вони великі споживачі електрики і не хочуть за нього платити "достатню" ціну", - додав він.

За словами Тинного, зазначені олігархи при необхідності виводять співробітників на мітинги стукати касками і включають всю міць своїх телеканалів, для того, щоб очорнити "зелену" енергетику.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

При цьому він зазначив, що скорочення зелених тарифів призводить до зниження податкових відрахувань станцій ВДЕ до бюджету.

"На всі види енергетики уряд з бюджету виділяє гроші, субсидує, так чи інакше, всі мають підживлення з держбюджету і платять "смішну" кількість податків. Відновлювана енергетика не брала жодної копійки з бюджету і мала феноменально високий рівень оплати податків", - сказав співзасновник УАВЕ.

За його словами, приблизно, 39-40% від усіх доходів "зеленої" енергетики назад повертаються щороку у вигляді податків і відсотків державним банкам.

Нагадаємо, 10 серпня за позовом 47 народних депутатів, які входять в орбіту впливу олігарха Ігоря Коломойського, Конституційний суд відкрив провадження у справі про конституційність закону про" зелені " тарифи. Роком раніше олігарх Ігор Коломойський в інтерв'ю Цензор.нет повідомив, що обмірковує можливість подачі запиту до Конституційного Суду про конституційність виплати зелених тарифів на енергію з альтернативних джерел.

На думку співзасновника асоціації відновлюваної енергетики України Ігоря Тинного, народні депутати, дії яких пов'язані з інтересами бізнесменів Ігоря Коломойського і Віктора Пінчука, створюють тиск на виробників "зеленої" електроенергії, щоб погіршити інвесторам умови ведення бізнесу і полегшити можливість рейдерського захоплення цих підприємств.