У проєкті указу президента Володимира Зеленського "Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти" серед претендентів на здобуття стипендії фігурувало ім'я і батька глави держави – Олександра Зеленського.

Проєкт документу було опубліковано на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

Ідею надати довічну стипендію батькові президента, 72-річному Олександрові Семеновичу Зеленському, викладачеві в криворізькому філіалі КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, фактично подав т. в. о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

Це випливає із пояснювальної записки до відповідного указу президента, пише obozrevatel, який оприлюднив відповідний документ.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У пояснювальній записці зазначається, що актуальність ухвалення цього рішення полягає в тому, щоб такими виплатами стимулювати творчу працю діячів освіти і засвідчити їхні видатні особисті досягнення.

Крім того, пише Шкарлет, довічні стипендії посприяють реалізації державної політики щодо підтримки та покращення матеріальних умов життя видатних освітян.

У пояснювальній записці Шкарлет переконує, що відповідна ініціатива не потягне за собою додаткових матеріальних та інших витрат із держбюджету. У той же час, не вказано джерела таких стипендій.

Крім того, Шкарлет заявлє, що документ не потребує громадської антидискримінаційної та антикорупційної експертиз, оскільки його "підготовлено з урахуванням пропозицій, що надійшли під час громадського обговорення".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кабмін відмовив у довічній стипендії для батька Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, батько Зеленського відреагував на довічну стипендію

Також Знай.ua писав, нардепи викликали "на килим" міністра Максима Степанова за "експерименти" над українцями