Про це заявив Володимир Бужан, аналітик Центру економічного відновлення.

Експерт заявив, що прийняті параметри стимулюючого тарифу на розподіл електроенергії в частині нарахування ставки прибутковості на існуючі активи 3% не мають стимулів для залучення інвестицій.

"Я як економіст дивлюся на це і розумію, що ставка 3% вона не стимулює взагалі», - заявив Бужан. Він вважає, що така ставка негативно позначиться на ціні державних активів при приватизації і значно знизить надходження до бюджету.

"Поточний бюджет і Прем'єр-міністр говорять про те, що від приватизації чекають значні надходження до бюджету. У своєму дослідженні впровадження стимулюючого тарифу ми бачили, що від приватизації приблизно в 3 рази будуть нижче надходження при поточному тарифі. А могли б бути в 6 разів вище, якби ставка прибутковості була вище", - підкреслив аналітик.

Раніше, Центр економічного відновлення опублікував дослідження згідно з яким, надходження до бюджету від приватизації держактивів обленерго складуть 10-13 млрд грн, за умови переходу на стимулююче регулювання за європейськими параметрами. В іншому випадку-обленерго будуть приватизовані за 2-3 млрд грн.

Популярні новини зараз
Є цифра 4: мольфарка розповіла, коли закінчиться війна і чи буде Курськ у складі України В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн У всьому винна росія: сучасний Нострадамус розповів, як і де розпочнеться Третя світова війна Ветерана війни та батька відомої актриси жорстоко побили прямо у ТЦК: "Покарати їх за моє приниження"
Показати ще

Зазначимо, нардеп Людмила Буймістер заявила, що НКРЕКП навмисно зриває приватизацію державних обленерго, встановлюючи низьку ставку прибутковості на стару базу активів.