Вперше за 26 років американські військові літаки Boeing B-52 Stratofortress з'явилися в повітряному просторі України.

Командування ВПС США в Європі прокоментувало навіщо 4 вересня стратегічні бомбардувальники США В-52 Stratofortress прилетіли до узбережжя Чорного моря та наблизились до адмінкордону з окупованим Кримом.

Про це йдеться у повідомленні командування ВПС США в Європі.

"Три бомбардувальники B-52 Stratofortress зі складу 5-го бомбардувального крила з бази Майнот (штат Північна Дакота) в п'ятницю провели важливі навчання з інтеграції із українськими винищувачами в повітряному просторі України", - зазначили американські військові.

За інформацією командування, місія продемонструвала можливості щодо колективної оборони і стримування Росії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зазначимо, минулого разу бомбардувальники В-52 Stratofortress показувалися в Полтаві на військовому аеродромі у вересні 1994 року під час святкування 50-річниці операції "Френтік". Це було 26 років тому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські винищувачі вперше супроводили американських стратегічних бомбардувальників ВПС США під час перельоту над територією України.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях

Також Знай.ua писав, на Львівщині пройшли навчання українських та американських десантників