Дозвіл підприємствам спрямовувати 70% коштів від екоподатку на модернізацію стимулюватиме створення екологічних виробничих ліній. Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко в інтерв'ю GMK center.

"Це гарна ідея для перехідного періоду, вона може дати виробництву стимул для прискорення процесу модернізації. Так було б простіше інвестувати, наприклад, в екологічні виробничі лінії", - сказав Бондаренко.

На його думку, держава повинна активніше стимулювати екологізацію металургійних виробництв.

"Як варіант, я б придумав дуже просту програму: якщо підприємства інвестують в екологізацію і, наприклад, за рік при тих же темпах виробництва в два рази зменшують викиди, то отримують дисконт на екоподаток", - пояснив Бондаренко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, раніше американська торгова палата (АСС) закликала Верховну Раду надати суб'єктам господарювання право використовувати до 70% екологічного податку на компенсацію витрат на природоохоронні заходи та екологічні інвестиції.

У свою чергу т.в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура повідомив, що Міненерго спільно з Держенергоефективності та міжнародними партнерами розробили законопроект, прийняття якого дозволить інвестувати в енергомодернізацію підприємств майже 1 млрд грн від податку на викиди СО2.