Про це повідомляє інтернет-видання "Обозреватель".

"Обозреватель" повідомляє, що Ігор Петрашко став найбагатшим членом уряду, поступившись пальмою першості лише його старожилу-міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, який протягом двох десятків років до приходу в Кабмін був успішним бізнесменом .

Міністр економіки на початок цього року задекларував майже 2 млн доларів, з яких 990 тис.доларів він зберігає готівкою і 808 тис. доларів - на рахунках в Morgan Stanley (США). За розміром готівкових коштів Петрашко тримає пальму лідерства серед членів Кабміну.

Крім того, Петрашко увійшов до першої трійки міністрів за розміром отриманого в 2019 році доходу – 15,6 млн грн, більше 80% якого забезпечила компанія Ukrlandfarming перебуває під слідством НАБУ Олега Бахматюка.

"Обозреватель" також нагадав, що міністр Петрашко встиг відзначитися «забудькуватістю» при заповненні декларації, зокрема, спочатку він не вказав в ній московську квартиру дружини, вартістю в 200 тис.доларів, і вніс її лише два місяці по тому.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Нагадаємо, до призначення на посаду в уряді Ігор Петрашко працював топ-менеджером в Ukrlandfarming. З 2013 р.він обіймав посаду заступника генерального директора. Саме на період роботи Петрашка в структурах Бахматюка, за даними НАБУ, припала активна фаза схеми виведення грошей з підконтрольного олігарху VAB банку, отриманих в рамках стабілізаційних кредитів від НБУ, на користь пов'язаних з власником банків бізнесу, серед яких і Ukrlandfarming. Як повідомляв Нацбанк загальна сума боргів структур Бахматюка державі становить 29 млрд.грн.