Законопроєкт про екологічний контроль (№3091) є популістським, він лише законсервує корупцію в галузі

Про це заявила президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок.

За її словами запропонований депутатами законопроєкт розбалансує систему державного екологічного контролю і посилить корупцію в галузі.

«Вказаний проєкт закону ми вважаємо популістським, нездатним розв'язати проблеми, що існують. Проблеми низької якості перевірок можуть бути вирішені в рамках законодавства, але не цей законопроєкт. Державний природоохоронний контроль за багато років повністю себе дискредитував, загруз в корупції. І, на жаль, вказаний проєкт закону не готовий розв'язати вказані проблеми», - зазначила Циганок.

На її думку, законопроєкт 3091 не повинен бути прийнятий, необхідно підготувати інший, який допоможе реформувати галузь.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Ми дуже довго йшли до реформи природоохоронного державного екологічного контролю. І якщо ми зараз дозволимо народитися цьому дитятку мертвим, то ми втратимо дуже багато можливостей, і як держава до цього питання повернемось дуже нескоро», - наголосила Циганок.

Раніше Федерація металургів заявила, що ухвалення законопроєкту про державний екоконтроль (№3091) надасть необмежені можливості екоінспекції для тиску на бізнес, та закликали його відхилити і розробити новий, збалансований проєкт з залученням до його підготовки експертів, громадських організацій та бізнесу.

Водночас президент ІСС Ukraine Володимир Щелкунов вважає, що проведення екоінспекцією перевірок, які передбачаються в законопроєкті про екологічний контроль, можуть призвести до зупинки промисловості.