Про це заявила адвокат сторони захисту Ірина Одинець.

«У 2020 році детективи НАБУ «продовжують здійснювати зносини» з кримінальною справою, яка спочатку виглядала як труп, а через 3,5 роки після спроб вдихнути в нього життя, навіть САП визнало справу бездоказовою і закрило», - зазначила адвокат.

За її словами, детективи НАБУ публічно заявляють про свою незгоду з рішенням прокуратури про закриття справи, тим самим намагаючись зберегти свою репутацію в очах суспільства. Для цих цілей була розгорнута ціла кампанія в ЗМІ.

«Вони йдуть в медіа і розповідають, що пацієнт швидше живий, ніж мертвий. Знаходять цілих 2,5 години для спілкування, передають матеріали досудового розслідування. Мені, як адвокату захисту, ці матеріали доводилося "вигризати" з них. А тут так просто-раз і у тебе всі матеріали", - нарікає Одинець.

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам+» через відсутність достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули " Роттердам»". До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитків.

9 серпня сторона захисту офіційно отримала від САП копію постанови про закриття цієї справи.

Раніше повідомлялося, що термін попереднього розслідування у справі "Роттердам »" закінчився 8 серпня. НАБУ і САП не змогли направити справу до суду і зупинили розслідування на невизначений термін.