Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав блогер і журналіст Михайло Шнайдер.

"Як би дивно це не звучало, але як виявилося, мер Києва Віталій Кличко є фігурантом... аж 28 кримінальних справ. Ці дані можна вважати цілком достовірними, так як їх озвучила народний депутат України від "Слуги народу" Ірина Верещук. Хтось звичайно може заперечити-вона ж ще й кандидат від" Слуги народу "на виборах мера Києва і цілком може спеціально поширювати такі чутки для того, щоб" прибрати " Конкурента. Але давайте дивитися на речі тверезо", - закликав Шнайдер.

"Всё это было бы смешно, если бы не было так Грустно". Друзья, как бы удивительно это не звучало, но как оказалось, мэр...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Zondag 13 september 2020

Він навів кілька аргументів на користь того, що інформація Ірини Верещук є достовірною.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"По-перше, навіщо Верещук говорити Неправду? Проти Кличка і так грає безліч факторів-досить пройтися по Києву і подивитися навколо, щоб зрозуміти, наскільки він "ефективний" Мер. На гори сміття, на хаотичну забудову, на дороги, які ремонтують тільки в центрі і двори, які не ремонтують ніде, на "втомлені" Мости, переповнені маршрутки і згадати, що за 6 років каденції нинішнього мера не було відкрито жодної нової станції Метро. І продовжувати цей список можна ще дуже і дуже довго", - зазначив блогер.

За його словами, в даному випадку, якщо Ірину Верещук і зловлять на брехні, то подібні висловлювання вдарять виключно по ній.

“По-друге, Верещук перебуває у правлячій партії і судячи з усього, має прямий доступ до найвищого керівництва нашої держави. А ще вона-голова підкомітету з питань державної безпеки і оборони. Тобто, вона в принципі може мати доступ до матеріалів проваджень, заведених нашими правоохоронцями. І інформацію про 28 кримінальних справах Кличко могла отримати, що називається, з перших Рук", - констатував журналіст.

Він також відзначив дипломатичність Ірини Верещук, яка не стала висувати Віталію Кличку прямих звинувачень.

"Адже вона не стала прямо звинувачувати Кличка, заявивши, що"його викликають в якості свідка". Але і не змогла відмовити собі в задоволенні не дуже-то тонко натякнути:"можливо, він отримає підозру". Назвала Ірина Андріївна і конкретні справи, зокрема, за її словами, "є підстави вважати, що, наприклад, на Подільсько-Воскресенському мосту розкрадалися кошти, і у всю цю історію був залучений пан Кличко, який ставив підписи". Враховуючи раніше опубліковані результати багатогочисельних журналістських розслідувань, можна зробити висновок, що Верещук оперує реальними даними. А значить - вже найближчим часом нашому доблесному меру, ймовірно будуть оголошені підозри по різних епізодах. Нехай і не по всіх 28 справах, але одного того ж "розпилу" 6 млрд грн з бюджету на Подільсько-Воскресенському мосту вистачить з головою, щоб у Віталія Володимировича з'явилися турботи куди серйозніші, ніж виборчі перегони..." - резюмував Михайло Шнайдер.