Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова підписала підозру і клопотання про тримання під вартою народному депутату від "Слуги народу" Олександру Юрченку, якого підозрюють у корупції. Відповідні підстави, як пояснює сама прокурорка, в не з'явилися після детального ознайомлення зі справою.

Читайте Знай в Google News!

Про це написала сама Венедиктова на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Венедиктова, скріншот з відео
Венедиктова, скріншот з відео

"Якщо ми не примусимо себе сконцентруватись на справі і відповідальності, заради чого ми і займаємо ці кабінети, все дарма. Кримінальна сага, пов‘язана з депутатом має своє логічне і законне продовження. Ми разом із прокурорами САП в цій справі провели декілька годин над вивченням матеріалів (підкреслюю - МАТЕРІАЛІВ, а не довідок або чернеток, складених від мого імені) цього кримінального провадження, в результаті чого я прийняла рішення і, відповідно - одночасно відповідальність, підписати народному депутату підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою. Вдячна прокурорам САП за якісну підготовку справи і вміння в стислі терміни аналізувати складні матеріали.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Я хочу зробити важливий акцент: генеральний прокурор не працює секретарем ані детективів НАБУ, ані прокурорів САП. Це не тільки моє право вивчати матеріали справи (а не довідки чи окремі частини нсрд), це і мій обов‘язок, встановлений законом, і я маю чіткий намір це робити завжди. Дехто намагається змістити фокус - не вийде. В мене нульова толерантність до інформаційних атак і спроб маніпулювати результатами МОЇХ РІШЕНЬ. Якщо в моїй особі правоохоронці хочуть бачити надійне плече, слідуйте букві закону. Я не стану обмежувати конституційні права громадян із спеціальним статусом або без такого, не вивчивши матеріали справи. Це моя принципова умова і я не збираюсь від неї відмовлятись. Здійснювати на мене вплив за допомогою журналістів або активістів - пустий номер, що я вже багато разів доводила діями. Прошу також не забувати, що «випадковий злив» матеріалів кримінальних проваджень в ЗМІ - це протизаконно.

Ми наближаємось до дати проведення місцевих виборів і все частіше процесуальні рішення прокурорів всіх рівнів будуть так чи інше «підгонятись» під політичні лозунги різних опонентів. З цим нічого не поробиш. Я поза політикою. У правопорушення немає політичних особливостей або імунітетів, немає і крапка. Спільна мета - жорстка реакція на корупцію у владі. З порушниками закону розмова коротка. І ми з першого дня її проводимо в одному тоні - нульова толерантність, але реакція генерального прокурора відбувається на професійно підготовлені матеріали кримінального провадження, яке надане на вивчення. Наразі вживаються заходи, щодо реалізації цих рішень", — йде мова у дописі на Facebook.

Річ у тім, що Венедиктовій раніше дорікали у тому, що вона не підписала підозри Юрченку. 15 вересня вона заявила під час виступу у Верховній Раді, що підстав для підписання підозри Юрченку недостатньо. Тепер її позиція змінилася — і прокурорка стверджує, що підстави для цього суто правові.

Якщо ми не примусимо себе сконцентруватись на справі і відповідальності, заради чого ми і займаємо ці кабінети, все...

Geplaatst door Irina Venediktova op Donderdag 17 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, жителі Прикарпаття влаштовують святкування не дивлячись на"червону зону".

Також Знай.ua писав, що Венедиктова прокоментувала чутки про відставку і пригрозила усій Раді: "Ми побачимо...."