Антимонопольний комітет змусив Метінвест взяти занадто жорсткі зобов'язання по концентрації ШУ "Покровське". Про це заявили народні депутати та учасники ринку в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами народного депутата Муси Магомедова, вимоги щодо концентрації ШУ "Покровське" гіпертрофовані. "Велике-велике питання, чи зможе на цих умовах компанія "Метінвест" зробити концентрацію Шахтоуправління "Покровське". І я скажу, чому. Коли ти будуєш бізнес-план на 5-10-15 років, ти виходиш з можливості видобутку, з власного споживання", - пояснив Магомедов.

У свою чергу президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що Умови знижують зацікавленість інвестора в цьому підприємстві. "Вони (вимоги, які АМКУ змусив Метінвест взяти на себе, - ред.) зменшує вартість компаній для інвестора і ринку, і робить інвестиції в цю компанію більш ризикованими, менш ефективними. Особливо враховуючи, що інтереси інших гравців ринку тут ніяк не задіяні, тому що мова йде про сировину, яка імпортується Україною в достатніх обсягах. Йдеться про глобальний ринок цієї сировини", - розповів Каленков.

Нагадаємо, "Метінвест", найбільший гірничо-металургійний холдинг України, під тиском Антимонопольного комітету вимушено погодився взяти на себе добровільні обмеження для отримання опосередкованого контролю над ЗАТ "Шахтоуправління" Покровське" (Покровськ), ТОВ "Збагачувальна фабрика" Свято-Варваринська "(с.Сергіївка) І ТОВ" Шахтобудівельна компанія " (М. Покровськ, все – Донецька обл.).

Раніше ЗМІ повідомляли, що "Метінвест" готовий інвестувати 4 млрд грн у розвиток ШУ "Покровське" після придбання контрольного пакету акцій компанії. І відзначали, що, після того як "Метінвест" в 2018 році увійшов до складу акціонерів ШУ "Покровське", викупивши 24,9% його акцій, підприємство зі збиткового стало прибутковим - 2019 рік воно закінчило з чистим прибутком в 925 млн грн, тоді як 2018 був чистий збиток 988 млн грн.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявив, що дозвіл Антимонопольного комітету компанії "Метінвест" на концентрацію Шахтоуправління "Покровське", яке видобуває дефіцитне в Україні коксівне вугілля, забезпечить зростання виробництва в металургії.