Олександр Лукашенко "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". 23 вересня у Палаці Незалежності в Мінську провели інавгурацію Олександра Лукашенка. Завчасно про неї не повідомлялося. Засоби масової інформації Білорусі повідомляють, що по столиці вранці промчав кортеж невизнаного Заходом президента.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише "ТСН"

Раніше позиційний Білоруський Telegram-канал nexta повідомив, що інавгурація Олександра Лукашенко може пройти таємно. Відзначається, що інавгурація повинна пройти не пізніше двох місяців з моменту виборів — до 9 жовтня.

Олександр Лукашенко, скріншот відео
Олександр Лукашенко, скріншот відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

NEXTA писав, що вони отримали повідомлення про декілька передбачуваних дат церемонії: 23 вересня о 12: 00 або 27/28 вересня.

"Але найбільш ймовірно, що процес коронації узурпатора може і правда пройти в неділю - про це побічно натякає факт того, що на сайті Президент-Готелю закрито бронювання номерів на 27, 28 і 29 вересня", - йдеться в повідомленні.

Крім того, російські джерела каналу повідомляють про те, що до Мінська запрошено деяких російських чиновників, зокрема, держсекретар Союзної держави Росії та Білорусі Григорій Рапота, голова Ради Федерацій РФ Валентина Матвієнко, губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов. Про це повідомляє NV.ua.

Нагадаємо, у Білорусі 9 серпня відбулися вибори президента, відразу після яких по всій країні почалися масові протести і страйки.

Акції протесту проти фальсифікованої перемоги Лукашенка тривають понад місяць. Білоруси вимагають чесних виборів без участі Олександра Лукашенка, якому ЦВК віддала перемогу, а також звільнення політв'язнів.

Олександр Лукашенко, скріншот з відео
Олександр Лукашенко, скріншот з відео

Цитати Лукашенка з інавгурації:

"Я не можу, не маю права кинути білорусів, які пов'язали з державним курсом не тільки політичні уподобання, а й свою долю, майбутнє своїх дітей, усіх, хто в такий складний для Білорусі період залишився вірним країні і народу"

"Сила білоруської влади, запорука довіри до неї полягають в тому, що навіть в найважчі часи ми не відмовлялися від своєї соціальної політики, від соціально орієнтованої держави"

"Державні службовці і люди в погонах проявили стійкість, мужність і монолітність"

"У наших дітей перед очима гідний приклад раціональної мудрості. Ми показали, що створення нового можливо тільки на базі досягнутого"

Скріншот: Телеграм
Скріншот: Телеграм

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що прикордонник порівняв воїнів ЗСУ зі свинями, у керівництві відреагували: призначено службове розслідування