Про це повідомив журналіст Кирило Сазонов у своєму блозі на сайті «Цензор.Нет».

"Не дивно, що Лещенко лобіював інтереси російських енергетиків в Україні, завзято доводив корисність імпорту електроенергії з РФ. Ось таке хитросплетіння інтересів", - заявив журналіст.

Сазонов повідомив, що колишній менеджер російської енергокомпанії Валерій Тарасюк у червні 2019 р.двома траншами вніс на рахунок кандидата Сергія Лещенка півмільйона гривень.

"Більше половини всієї вартості офіційної кампанії кандидата. Між іншим, це майже вся офіційна зарплата Тарасюка за весь 2019 рік. Яка самопожертва-голодувати, але щедро жертвувати на виборчу кампанію", - додав журналіст.

Нагадаємо, 28 вересня депутат від фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко повідомив, що Валерій Тарасюк виступив основним спонсором передвиборчої кампанії Сергія Лещенка на виборах до Верховної Ради в 2019 році.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Депутат Гончаренко допустив, що Тарасюк міг бути тільки посередником, а насправді фінансування Лещенка здійснювалося за рахунок коштів наближеної до керівництва Російської Федерації енергетичної компанії, менеджером якої Тарасюк був до роботи на державній службі.

За день до цього народний депутат Валентин Наливайченко повідомив, що тимчасова слідча комісія Верховної Ради встановила факти регулярних поїздок голови НКРЕКП Валерія Тарасюка до Росії, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва в червні 2018

Депутати-члени ТСК направили матеріали в правоохоронні органи, в тому числі в СБУ з вимогою перевірити цілі і мотиви візитів Тарасюка в Російській Федерації.

https://censor.net/ru/blogs/3222188/nagrada_ischet_geroya