Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю BBC News заявив про те, що Україна планує приєднатися до санцій Європейського Союзу проти Білорусі.

Читайте Знай в Google News!

"Я хочу подивитися на остаточне юридичне рішення, хто там у цьому списку. Але так, ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, тому що тут вже мова йде про питання послідовності політики", — повідомив він.

Також Дмитро Кулеба пояснив, що в цій ситуації необхідно діяти єдиним фронтом і робити все, що можливо в силах України, щоб допомогти білоруському народу в цій складній ситуації. Однак для України ціна такої солідарності набагато вища, ніж для країн Європейського Союзу або НАТО, оскільки розширення впливу Російської Федерації в Республіці Білорусь загрожує українській безпеці, адже наша держава не перебуває під "парасолькою захисту" цих європейських об'єднань.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що Україна не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом і буде звертатися до нього лише по імені. У МЗС зазначають про те, що планують приєднатися лише до персональних санкцій щодо певних представників білоруського керівництва і не будуть зменшувати рівень дипломатичного представництва в Мінську, тобто український посол і надалі працюватиме в Білорусі.

Крім того, передбачається і перенесення майданчика переговорів Тристоронньої контактної групи по Донбасу з Мінська.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, канал Лукашенко показав образу "бацьки", України більше немає - "колишня УРСР"

Як повідомляв "Знай.ua" молода беларуска відкрили світу страшну правду про кривавий режим Лукашенка: "Ми несли квіти, а вони-стріляли"

Знай.ua писав, Зеленський строковим указом звільнив Фокіна з ТКГ.