Президент України Володимир Зеленський вважає, що санкції проти Російської Федерації є наразі питанням "номер один" для України. Однак, без діалогу та взаємодії з Володимиром Путіним, за словами глави держави, нічого не вдасться. Зокрема, мова йде про повернення полонених та конфлікт на Донбасі.

Читайте Знай в Google News!

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю європейському виданню Politico Europe.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Основні тези з інтерв'ю Володимира Зеленського:

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

1. Спершу президент зробив акцент на російській агресії і підтримці Європою санкційної політики проти цієї держави. Зеленський вважає, що санкції проти РФ - питання номер один. Згодом в інтерв'ю Зеленський додав, що без взаємодії з Росією і зокрема Володимиром Путіним нічого вирішити не вийде: "наполягав, що йому не залишається іншого вибору, як взаємодіяти з Путіним". Підкреслює, що завдяки діалогу вдалося повернути полонених. Однак такою ж важливою за оцінкою президента є і підтримка "західних партнерів".

2. Володимир Зеленський сподівається на допомогу ЄС у наданні вакцин від COVID-19.

3. Щодо ринкових відносин, Зеленський каже, що Україна "переформатувала" свій експорт у бік Європи, тому нам потрібен доступ до ринків ЄС. Він поввторив, що наша мета — вступ до Євросоюзу: "і мова йде не тільки про доступ на ринки, а й про промисловий безвіз".

4. Глава держави висловив свою готовність до саміту Україна - ЄС, розповідаючи про незалежність антикорупційних органів, прийняті реформи, зокрема донорство крові, розгляд закону про водний транспорт і земельну реформу.

5. Каменем спотикання в переговорах щодо Донбасу називає зміни до Конституції, зокрема особливого статусу Донбасу. Зеленський зробив акцент на тому, що це відбудеться в рамках реформи децентралізації. А що стосується змін до Основного закону, то "ніхто не може впливати на зміну Конституції України, крім народу України".

6. Вибори на непідконтрольних територіях Донбасу - Зеленський вважає, що спочатку повинен бути контроль над кордоном, а потім волевиявлення за участю іноземних спостерігачів і українських партій.

7. На питання про санкції щодо Росії, зокрема у контексті отруєння опозиційного політика Олексія Навального, Зеленський відповів розмито і ухилявся від відповіді. Президент вважає, що мітинги у російському Хабаровську і Білорусі — реакція людей на ту політику, яку проводить влада.

"Те, що відбувається сьогодні в Хабаровську, це, я думаю, дуже чітка позиція людей, які виходять - що вони мають свою думку. І це найголовніше - щоб на них не могла впливати лише інформаційна політика Російської Федерації. Ви не можете промити їм мізки. Зрозуміло, що в будь-який момент відбудеться соціальний вибух. Те саме ми бачимо сьогодні в Білорусі. Люди втомилися від цієї політики "., - сказав Зеленський. Володимир Зеленський

8. Володимир Зеленський також сказав, що навколо мови об'єднуватися не вийде, оскільки в країні багато людей, які говорять різними мовами.

9. Щодо майбутніх виборів у США Володимир Зеленський заявив, що Україна не втручатиметься. А якщо щось відбуватиметься, то цим займуться правоохоронці.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що якщо працівник захворів на Сovid-19: інструкція для роботодавця