Про це повідомив депутат Михайло Волинець з посиланням на відповідь Міністерства юстиції.

«У Мін'юсті офіційно підтвердили, що голова «незалежного регулятора» Валерій Тарасюк 2019 року не проходив спеціальну перевірку перед призначенням на посаду члена НКРЕКП. Дані про наявність у нього корпоративних прав, у тому числі володіння кіпрським офшором Deelack Investments Limited, не перевірялися», - повідомив Волинець на своїй сторінці в Facebook.

Нарешті отримав відповідь від міністра юстиції на моє звернення щодо припинення повноважень голови НКРЕКП. В Мінюсті...

Geplaatst door Михайло Волинець op Vrijdag 16 oktober 2020

Волинець нагадаємо, що зараз Нацагентство з протидії корупції проводить антикорупційну перевірку Тарасюка через конфлікт інтересів, пов'язаний з енергокомпанією рідного брата.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Ситуація щодо діяльності сімейного енергетичного бізнесу рідного брата Тарасюка поки досліджується НАЗК. 12 жовтня Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував мій позов до Кабінету Міністрів з вимогою відводити керівника НКРЕКП через виявлені в його діях грубі порушення чинного українського законодавства»,-повідомив Волинець.

Він підкреслив, що Валерій Тарасюк несе персональну відповідальність за кризу на ринку електроенергії та вугілля.

"Тарасюк несе персональну відповідальність за найбільшу за роки незалежності енергетичну кризу, через яку шахти і гірники протягом 4 місяців перебували без роботи - у вимушеному простої», - додав Волинець.

Нагадаємо, на 7 жовтня НАЗК почало перевірку голови НКРЕКП Тарасюка за бізнес-інтересів його брата в енергетиці.

Ці факти виявили депутати-члени Тимчасової слідчої комісії. За їх інформацією рідний брат голови НКРЕКП керує компанією» Еф енд Ем Україна", під час роботи Тарасюка в НКРЕКП працювала на ринку електроенергії і була контрагентом низки державних підприємств енергетичного сектора.

Крім того, депутати встановили, що після 2014 року Тарасюк регулярно відвідував Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва влітку 2018 року.