Президент Володимир Зеленський провів нараду з науковцями, залученими до розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляти Офіс президента.

Читайте Знай в Google News!

Розробники представили Зеленському результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID - 19 в культурі інфікованих клітин людини.

На нараді обговорювалося, хто і в які терміни забезпечить проходження клінічних фаз, а також співпраця всіх причетних відомств для забезпечення виготовлення вакцини та її використання, у разі успішного випробування.

Зеленський, фото сайт Президента
Зеленський, фото сайт Президента

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Один з розробників-міжнародний експерт в галузі охорони здоров'я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов зазначив, що нинішня розробка дає можливість припустити, що майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують. Він також додав, що позитивним фактом є те, що досі в Україні не було стрибка летальності порівняно із зростанням кількості хворих.

Президент Зеленський відзначив історичність цієї зустрічі та розробки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні створять штаб по боротьбі з Covid-19, все про тестування, аналізи та першу допомогу хворим.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський пообіцяв лікарям "золоті гори", українці надихнулися.

Також Знай. ua писав, що Слуги народу летять з перевіркою на Донбас, на борту-жіноче царство.