Про це заявив народний депутат України Сергій Магера.

"Однією рукою НКРЕКП підвищує для всіх українців ціни на транспортування електроенергії. Адже навіть якщо тариф Вищий для підприємців, платити доведеться всім нам - бізнес не працюватиме собі в збиток. Він або закриється, що взагалі катастрофа для України, або закладе свої додаткові витрати в ціну товарів. І привіт, нова хвиля інфляції", - сказав він.

С. Магера зазначив, що при цьому сама НКРЕКП підвищує собі зарплати в 1,5 рази в майбутньому році. Нардеп повідомив, що комісія попросила на своє утримання з державного бюджету майже 800 млн гривень - це на 50% більше, ніж їм платили в нинішньому році.

"Тобто, поки ми з вами будемо платити за чергове, абсолютно не виправдане підвищення тарифів, регулятори, які ведуть нас дорогою злиднів, будуть отримувати більше. І я не знаю яскравого прикладу лицемірства", - зазначив він.

"Сподіваюся, у державних мужів вистачить здорового глузду прибрати статтю з проекту держбюджету на наступний рік, і не підвищувати витрати на утримання комісії, законність якої досі під великим питанням. А у чиновників з НКРЕКП вистачить мізків нарешті зрозуміти, що витрясати останні гроші з промисловців, які через карантин і падіння світових ринків і так на межі виживання-верх цинізму. Краще закласти в бюджет кошти на виплати "зеленим" енергетикам - це значно логічніше, ніж добивати українську промисловість постійними підвищеннями тарифів", - резюмував С.Магера.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще