Дмитро Разумков, Голова Верховної Ради України, розповів, як він ставиться до ідеї скоротити кількість народних депутатів до 300. На його думку, парламент зможе успішно функціонувати й за такої кількості народних обранців.

Читайте Знай в Google News!

Про це спікер розповів у інтерв'ю агентству Укрінформ.

Нагадаємо, що нині у ВР працюють 450 народних депутатів - ця цифра сформувалася ще у часи формування парламенту першого скликання.

Тобто, при розробці органів влади молодої України у 1991 році задля вирахування необхідної кількості депутатів було взято пропорцію один депутат на 115 тисяч людей. Тоді населення країни налічувало майже 52 мільйони людей. Нині чисельність знизилася - українців зараз біля 42 мільйонів. Відповідно, закладена пропорція зруйнувалася, що дає підстави великій кількості політиків захищати думку про необхідність скоротити кількість народних обранців.

Популярні новини зараз
Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем За ухилянтами стежитимуть на кожному кроці: ТЦК відкрили доступ до масштабної бази даних Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей
Показати ще

Дмитро Разумков, скріншот: YouTube
Дмитро Разумков, скріншот: YouTube

Разумков вже не раз виявляв приязне ставлення до цієї ідеї. Останні його пояснення такі: “Я знаю, що є різні позиції в парламенті – хтось підтримує, а хтось проти. Особисто я вважаю: навіть якщо буде зменшено до 300, це дасть все одно змогу нормально працювати”. Ба більше, Разумков запевнив: “У будь-якому разі, скільки б депутатів не було, Верховна Рада виконуватиме свої функції та працюватиме на користь держави".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, депутати "злили" сотні тисяч гривень на дезінфектори і маски: з держбюджету в порожнечу.

Як повідомляв Знай.uа, маска на підборідді - порушення: у Зеленського навчать тернополян захищатися від коронавірусу.