Дмитро Разумков, Голова Верховної Ради України, розповів, як він ставиться до ідеї скоротити кількість народних депутатів до 300. На його думку, парламент зможе успішно функціонувати й за такої кількості народних обранців.

Читайте Знай в Google News!

Про це спікер розповів у інтерв'ю агентству Укрінформ.

Нагадаємо, що нині у ВР працюють 450 народних депутатів - ця цифра сформувалася ще у часи формування парламенту першого скликання.

Тобто, при розробці органів влади молодої України у 1991 році задля вирахування необхідної кількості депутатів було взято пропорцію один депутат на 115 тисяч людей. Тоді населення країни налічувало майже 52 мільйони людей. Нині чисельність знизилася - українців зараз біля 42 мільйонів. Відповідно, закладена пропорція зруйнувалася, що дає підстави великій кількості політиків захищати думку про необхідність скоротити кількість народних обранців.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дмитро Разумков, скріншот: YouTube
Дмитро Разумков, скріншот: YouTube

Разумков вже не раз виявляв приязне ставлення до цієї ідеї. Останні його пояснення такі: “Я знаю, що є різні позиції в парламенті – хтось підтримує, а хтось проти. Особисто я вважаю: навіть якщо буде зменшено до 300, це дасть все одно змогу нормально працювати”. Ба більше, Разумков запевнив: “У будь-якому разі, скільки б депутатів не було, Верховна Рада виконуватиме свої функції та працюватиме на користь держави".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, депутати "злили" сотні тисяч гривень на дезінфектори і маски: з держбюджету в порожнечу.

Як повідомляв Знай.uа, маска на підборідді - порушення: у Зеленського навчать тернополян захищатися від коронавірусу.