Суддя КСУ Ігор Сліденко, який доповідав по скандальній справі електронного декларування, протягом двох років не вносив до своєї декларації інформації про користування будь-якою нерухомістю.

Журналісти BIHUS info влаштували справжнє розслідування і показали українцям всю правду у програмі "Наші гроші".

Читайте Знай в Google News!

Ще у 2015 році не мав жодної нерухомості. А лише заселився у 100-метрову державну квартиру, яку наступного року приватизував, продав і купив нову у центрі столиці.

Сліденко був призначений на посаду у березні 2014 року. Відомство знаходиться у Києві, тож логічно було б припустити, що з Вінниччини він мав приїхати з родиною у столицю на постійне місце проживання. Але протягом двох років – з 2015 по 2016 роки – суддя КСУ не відображав у деклараціях будинків чи квартир у власності, оренді або ж користуванні, хоча у частині “місце фактичного проживання” вказував саме Київ. За законом декларант мав би показати майно, яким користувався навіть якщо це була кімната в гуртожитку або тимчасове проживання у родичів. В той момент в декларації судді був лише автомобіль Peugeot 2011 року випуску.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Квартира Сліденка на Проспекті науки, фото: youtube
Квартира Сліденка на Проспекті науки, фото: youtube

А у декларацію за 2017 рік Сліденко вніс вже одночасно два житла: орендовану у Державного управлінні справами квартиру площею 47 кв м, та службову від КСУ – площею 108 квадратів на проспекті Науки. Останню менше ніж за рік родина судді приватизувала і продала.

Квартира Сліденка на Інститутській, фото: youtube
Квартира Сліденка на Інститутській, фото: youtube

Гроші від продажу найімовірніше були вкладені в купівлю нового житла – у 2019-му у власності суддівської родини з’явилася квартира в самому центрі Києва – на Інститутській. 87.8 квадратів тут обійшлися в понад 5 мільйонів гривень.

Як відомо, Конституційний суд вирішив знести величезний блок антикорупційної реформи. Після того, як конституційні судді "вбили" е-декларування - понад 5 мільйонів декларацій, виникло логічне запитання, а що ж вони там так переживають? І, як виявилось, є чого!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чому судді КСУ "знесли" е-декларування: мільйони на рахунках, дорогі пентхауси і російські пенсії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський особисто переконуватиме "слуг народу" голосувати за звільнення суддів КСУ.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський присоромив "слуг народу" і закликав до дій: "Ви захищаєте суддів КС".