У вірменській столиці, в місті Єреван у ніч з 9 на 10 листопада відбувалися тривожні події. Відомо, що протестувальники біля будівлі уряду побили спікера парламенту Вірменії Арарата Мірзояна. А перед цим демонстранти зупинили машину, в якій знаходився Мірзоян, і силою витягли його з салону.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Вночі, до площі Республіки в центрі Єревана почали підтягуватися незадоволені рішенням прем'єра Пашиняна щодо Карабаху. Колони автомобілів з голосно включеними сигналами і натовп обурених громадян громив все на своєму шляху.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Так, громадяни Вірменії відреагували на заяву прем'єр-міністра Нікола Пашиняна про припинення війни в Нагірному Карабаху і здачі територій. Люди вламувалися до будівлі уряду, громлячи все на своєму шляху. На адресу Пашиняна звучали лайки і прокляття.

Також відомо, що було підписано документ про "припинення війни в Карабаху". Текст заяви прем'єр-міністр Вірменії назвав вкрай болючим для себе особисто і всього вірменського народу. Рішення було прийнято "в результаті глибокого аналізу військової ситуації та оцінки людей, які найкраще її знають".

Документ передбачає такі положення:

- Повне припинення вогню з першої години ночі 10 листопада;

- Азербайджан і Вірменія зупиняються на зайнятих позиціях, обмінюються військовополоненими і тілами загиблих;

- У Карабах вводиться контингент "російських миротворців";

- Транспортні та економічні зв'язки в Карабасі розблокуються.

Також відомо, що напередодні війська Азербайджану захопили місто Шуша і перерізали шляхи постачання столиці Карабаху Степанакерта. До 15 Листопада Вірменія нібито повинна повернути Азербайджану Кельбаджарський район, Агдамський район – до 20 листопада, а до 1 грудня – Лачинський район. "Російські миротворці" вже висунулися в Карабах. Вони залишаться там на 5 років з продовженням терміну, якщо сторони не будуть проти. Туреччина також перебуватиме в зоні конфлікту.

Тим часом прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що всих організаторів погромів буде притягнуто до відповідальності. Прем'єр також заявив, що невідомі викрали з його резиденції комп'ютер, годинник, парфуми і водійські права.

З Баку прийшли новини про те, що городяни салютами святкують "перемогу":

Український журналіст, редактор "Європейської правди" Юрій Панченко заявив, що остаточне розчарування Вірменії в російському союзникові могло б привести до спроб геополітичного розвороту країни. РФ вважає за краще мати в Єревані набагато більш слухняну владу. А проросійських політиків у Вірменії не бракує. Це, наприклад, лідер "Процвітаюча Вірменія" Гагік Царукян - політик і бізнесмен, який має тісні бізнес-контакти з РФ і відстоює поглиблення зв'язків з Росією.

Звичайно, рано говорити з упевненістю, що саме він переможе у випадку відставки Пашиняна. На зневірену та знекровлену ​​війною Вірменію чекають непрості політичні процеси. Але відкидати цей шанс не можна. І в такому випадку нібито "проросійський" Пашинян має всі шанси залишитися в нашій пам'яті як дуже прозахідний політик.

А голосування в ООН, де Вірменія досі "утримувалася" щодо Криму, у найгіршому випадку може змінитися на визнання анексії. Тим більше що за підсумками останніх місяців у Вірменії образа на Україну, на жаль, стала дуже популярною - нібито через "підтримку Києвом Азербайджану". Що, до речі, не завжди відповідало дійсності - але активно розкручувалася в місцевих ЗМІ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, військові ракетою збили російський вертоліт, - ЗМІ.

Як повідомляв Знай.uа, "міністра оборони" поранили в бою: в мережі показали відео вибуху машини.

Знай.uа писав, Нагірний Карабах залишився без газу після ракетного удару: пожежникам доводиться працювати в ночі.