В Офіс президента стверджують, що безвізовий режим України з Євросоюзом знаходиться у безпеці.

Читайте Знай в Google News!

Питання про позбавлення України безвізу з ЄС через рішення Конституційного суду про скасування деяких норм антикорупційного законодавства зняте з розгляду.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі Радіо НВ. За його словами, зняти напругу щодо цього валживого питання дозволили оперативні дії президента Зеленського.

″Можу сказати, що таку гарячу фазу напруги, в тому числі питання безвізового режиму, – не дай боже скасування чи призупинення безвізового режиму, який існує між Україною і Євросоюзом, – ми зняли. І це підтверджують численні наші партнери″, – сказав Жовква.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Заступник керівника ОП наголосив, , що президент зробив усе , що від нього залежало, а далі справа за народними депутатами.

″Закони у нас ухвалює не президент, а парламент. Відповідні законопроєкти зараз у парламенті. Президент вніс свій законопроєкт″, - зазначив Жовква.

Нагадаємо, що 28 жовтня 2020 року Конституційний суд повідомив про скасування е-декларування. КС визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність для чиновників і суддів за подання неправдивих відомостей у декларації. Також КСУ закрив доступ до е-декларацій чиновників, а НАЗК позбавив ключових повноважень.

Рішення КС не лише спровокувало конституційну кризу. В Євросоюзі заговорили про призупинення безвізу з Україною, адже е-декларування було однією з головних вимог при запровадженні безвізового режиму.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЄС погрожує скасувати безвіз з Україною

Як повідомляв портал Знай.ua, чому судді КСУ "знесли" е-декларування

Також Знай.ua писав, Офіс Зеленського знайшов спосіб заблокувати роботу Конституційного Суду