Перший президент України Леонід Кравчук, який наразі є головою ТКГ по проблемі миру на Донбасі, висловився стосовно необхідних рішень щодо долі проросійських бойовиків.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний коментар політик дав російськомовному телеканалу "Насоящее время", який є спільним проєктом "Голосу Америки" та "Радіо Свобода".

Леонід Кравчук, фото: кадр з відео
Леонід Кравчук, фото: кадр з відео

"Ті, хто прибульці, різні найманці, вони роззброюються і виводяться з України. Якщо вони злочинці, якщо вони вбивали, ґвалтували, грабували, здійснювали військові злочини, злочини проти людяності, вони повинні нести покарання. Ті, які просто брали участь у військових діях, повинні бути виведені з території - якщо вони прибульці, найманці. А ті, які місцеві, просто здають рушниці. Невинні працюють, включаються в життя, йде нормальний процес", — коротко виклав свою позицію експрезидент.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Схоже, що саме такий варіант розв'язання проблеми Кравчук знаходить найбільш справедливим.

"Наші помилки, або наші прорахунки, або порушення з української сторони караються українськими збройними силами. Думаю, це повинно так бути і в ОРДЛО, що порушення бойовиків повинні бути покарані або оцінені керівництвом цих незаконних військових формувань", - заявив колишній глава держави.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Немає претензій до Росії і ОРДЛО", - експрезидент України Кравчук оскандалився на весь світ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кравчук заявив, що КСУ порушив Конституцію і спробував виправдати Зеленського: "Гасив вогонь".

Також Знай.ua писав, що Рада відповіла Кравчуку щодо амністії та виборів на Донбасі: "Військовий злочин".