Вчора мери низки міст заявили, що не виконуватимуть розпорядження центральної влади. Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов заявив, що урядова постанова про введення карантину вихідного дня на території України не стосується діяльності місцевих органів влади.

Читайте Знай в Google News!

Міністр Кабміну Немчинов заявив, що прийнята постанова діє по всій країні і скасувати її місцева влада не може. Мери та органи місцевої влади не можуть впливати на ті сфери, де діє постанови Уряду.

При цьому міністр додав, що прийнята постанова про введення карантину вихідного дня набирає чинності вже сьогодні. Постанова вже опублікована в газеті"Урядовий кур'єр".

Раніше повідомлялося, що Руслан Марцінків не підтримує "карантин вихідного дня". Про це мер Франківська заявив під час прямого ефіру на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Марцінків підкреслив, що постанова Про "карантин вихідного дня" ще не опублікована на сайті Кабміну, тому рано говорити про якісь конкретні обмеження. Разом з тим він додав, що не підтримує дане рішення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Зеленського вимагають скасувати карантин вихідного дня, прогнозуючи катастрофу.

Як повідомляв Знай. ua, хворий Зеленський звернувся до українців з Феофанії.

Також Знай. ua писав, що секретар Зеленського Мендель поділилася подробицями про хворобу президента.