Експрем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ще з літа просуває ідею надання доступу до вакцинації від грипу серед вразливих до пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 груп населення.

Читайте Знай в Google News!

Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу Україна 24 та на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Ідея колишнього прем'єра спрямована, по-перше, на зменшення навантаження на медичну систему, а тепер прийшло ще одне підтвердження: ймовірно, що вакцинація від грипу також полегшує перебіг коронавірусної інфекції.

Володимир Гройсман, фото Facebook
Володимир Гройсман, фото Facebook

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Вакцинація від грипу полегшує симптоми covid в разі захворювання. Про таке дослідження прочитав у ЗМІ. Науковці виявили, що люди, які вакцинувались упродовж року, значно рідше потрапляли на госпіталізацію та в реанімацію при коронавірусі.

Ще 1 липня я запропонував Уряду запровадити держпрограму, яка забезпечить людей з групи ризику безплатними вакцинами від грипу. Не було тоді ще досліджень, що така вакцина може дати додатковий захист від covid. Але, що буде друга хвиля захворювання, що до коронавірусу додасться грип - не так складно було спрогнозувати.

Катастрофі необхідно запобігати, а не сподіватися, що її не станеться. Але ж для цього треба вміти подумати наперед", — написав Гройсман.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Гройсман відреагував на призначення Христі Фріланд міністром фінансів Канади: "Є справжнім другом"

Як повідомляв портал Знай.ua, Експрем'єр Гройсман нарешті знайшов, чим може пишатися - "На будь-який смак".

Також Знай.ua писав, що Гройсман винирнув з небуття і звернувся до українців після авіатрощі АН-26: "Надіюсь і вірю…"