Президент України Володимир Зеленський, який був госпіталізований у клінічну лікарню "Феофанія", відреагував на закиди мерів деяких міст ігнорувати карантин вихідного дня в Україні.

Читайте Знай в Google News!

Під час відеозвернення у YouTube, президент сказав, що пов’язує такі активні протистояння із другим туром виборів.


Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Глава держави пояснив, що йдучи на такі рішення, мери міст думають про кількість голосів у другому турі, а не про рівень захворюваності коронавірусом.

"У деяких мерів тривають місцеві вибори. Вони думають не про кількість хворих у містах, а про кількість голосів у другому турі. А ми робимо непрості і непопулярні кроки, тому що боремося за життя українців", - зазначив він.

Володимир Зеленський, фото: скріншот з відео
Володимир Зеленський, фото: скріншот з відео

Зеленський відзначив, що це рішення є компромісним і спробою уникнути повного локдауну. На думку президента, ситуація потребує рішень, які не можна охарактеризувати інакше ніж "болючі і ще болючіщі".

"Якщо продовжимо грати в "добрих поліцейських" на місцях, не будемо виконувати рішення уряду і будемо відзначати це концертами, або продовжимо не вірити в коронавірус, тоді, я впевнений, програємо всі ми. Не окремий мер, міністр або президент, а програє вся країна", - підкреслив Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин вихідного дня скасують? Петиція українців набрала потрібну кількість голосів.

Як повідомляв Знай. ua, поки українці терплять "вихідний карантин", Зеленський пише подкаст з Феофанії: "До чого тут Україна?"

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.