Схоже, масове зростання кількості хворих на COVID-19 в країні та критична нестача кисню у багатьох медзакладах не заважають Уряду жити "паралельним" безтурботним життям. Серед останніх "лотів" Кабміну на ProZorro – подарункові годинники за ціною у майже у 500 тис грн, канцелярське приладдя та папір, вартість яких перевалила за 1 млн грн. Не забули в Уряді і про освітлення адмінбудівель – орієнтовна ціна річного "електричного пакету" перевищила позначку у 9, 7 млн. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Денис Шмигаль, фото: Unian
Денис Шмигаль, фото: Unian

Світло за 9,7 млн: до відомих будівель "затесалася" квартира – хто власник?

Одним з найдорожчих "лотів", виставлених Управлінням адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro, став річний "запас" електроенергії Electric energy.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Згідно із договором про постачання електричної енергії однієї з компаній-учасників, у переліку адрес серед адмінбудівель – на кшталт всім відомої головної будівлі на Грушевського і туристичної "блакитної родзинки" Клубу Кабінету Міністрів України на Інститутській – зазначена квартира по вул. Лаврській, 4 в одному з найкраєвидніших центральних районів міста.

Кабмін - фото Zik.ua
Кабмін - фото Zik.ua

Річна кількість спожитої за цією адресою електроенергії розрахована у кількості близько 4000 кВт.

При цьому, із 6 поданих пропозицій вже на першому етапі була відсіяна більшість учасників.

Стартував аукціон 21 листопада. Розмір мінімального кроку пониження ціни склав 48 тис 715 грн.

Ми, в свою чергу, спробуємо більш детально дізнатися і про вищезазначену адресу, і про причини вибування решти учасників, що так і не дочекалися офіційної боротьби за перемогу у тендері.

"Патріотичні" аксесуари та картини з бурштину

Але ж така космічна комунальна складова не заважає Уряду виділяти півмільйона на подарункові годинники.

Згідно із наданою документацією, передбачається закупівля 210 чоловічих та 110 жіночих годинників у подарунковому футлярі.

Кабмін, фото:epravda
Кабмін, фото:epravda

Одним з останніх став також тканинний патріотично-європейський "лот", очікувана вартість якого доходила майже до 80 тис грн.

Тендер передбачає закупівлю 40 прапорів: 20 штук – Європейського Союзу, 20 штук – прапори України. Тож, виходить майже по 2 тис грн за 1 прапор.

Знизити ціну вдалося за рахунок великої кількості учасників - на диво, вони пропонували одразу на 10 - 20 тис грн нижчу вартість.

І, на відміну від тендерного комітету Верховної Ради, який в ході вибору "золотих" програмних модулів відхилив на 116 тис дешевший варіант, наразі увага зупинилася на варіанті з найнижчою ціною – 41 тис грн.

На 7 тисяч дорожче коштували українцям 20 картин з бурштину.

Договір про придбання ювелірних елементів декору був заключений 9 листопада.

Мінеральна вода та "золота" канцелярія перевалили за 1, 3 млн

Та майже у 4 рази більше коштів має піти на мінеральну воду для урядових та представницьких заходів.

Кабмін Шмигаля, фото з Facebook
Кабмін Шмигаля, фото з Facebook

20 листопада стартував аукціон на закупівлю понад 33 тис пляшок газованої та негазованої води – очікувана вартість сягає 280 тис грн.

Проте, навіть загальна сума, що піде з держбюджету на годинники, прапори та тисячі пляшок з водою, не дотягне до космічної вартості "канцелярського набору" – впродовж останніх кількох тижнів на папір, стікери та папки було витрачено більше 1 млн грн.

Зокрема, 10 листопада був укладений договір на придбання офісного паперу – очікувана вартість цього "лоту" дорівнювала 1, 3 млн грн.

В результаті, цей "еко-набір" обійшовся у 934 тис 560 грн – при цьому, пропозиція учасника аукціону, що пропонував значно нижчу ціну, була відхилена.

А наприкінці жовтня були ухвалені договори на придбання ще однієї канцелярської партії – очікувана вартість цього "набору" сягала майже 100 тис грн.

Про інші закупівлі представників Урядового кварталу та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.