Міністерка освіти та науки Естонії Майліс Репс була вимушена подати у відставку після звинувачень у корупційному скандалі: жінка використовувала службового водія, щоб розвозити своїх шістьох дітей по школах.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: ERR News.

20 листопада президент Естонії Керсті Кальюлайд підписав наказ про звільнення з посади Міністра освіти і науки Майліс Репс. За день до цього міністерка власноруч написала заяву про звільнення. Причиною цього рішення став скандал, який розгорнувся після публікації викривального матеріалу одним із місцевих ЗМІ.

Автодороги, фото: avto.informator.ua
Автодороги, фото: avto.informator.ua

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Журналістам стало відомо, що шофер міністерства на службовій машині регулярно розвозив шість дітей жінки у школи та різноманітні гуртки. У суспільства розгорнулася дискусія про етику буття міністром, корупцію та ієрархії. Врешті-решт, Репс сама вирішила піти.

Майліс займала цей пост з 2016 року. Це було її третім призначенням: до цього жінка працювала міністеркою з 2002 по 2003 і з 2005 по 2007 рік. Майліс Репс - освічена та кваліфікована жінка, з двома вищими освітами. Була одружена, у шлюбі народила шістьох дітей, проте минулого року подружжя розпалося. Займає центристські погляди у політичному спектрі, балотувалася на пост президента Естонії, позиціонує себе як опозиціонерку. підтримує ідею зближення відносин між Естонією і Росією.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Міністр Петрашко має піти у відставку: його бездіяльність вбиває економіку України на внутрішніх та зовнішніх ринках – Ляшко.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уряд Польщі пішов у відставку.

Також Знай.ua писав, "Підуть у відставку", — ексміністр Розенко розповів, коли знову розпустять парламент.