Стало відомо, що польський уряд прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького пішло у відставку. Це сталося під час першого засідання сейму країни нового скликання. Про це повідомляє пресслужба сейму в соціальній мережі Twitter.

Матеуш Моравецький

Так, зазначається, що згідно з конституцією Польщі, прем'єр-міністр подав прохання про відставку під час першого засідання нижньої палати парламенту. До того ж, він підвів підсумки 4 років діяльності кабінету міністрів. При цьому Моравецький підкреслив, що робота уряду сприяла підвищенню добробуту населення, а також збільшення витрат на охорону здоров'я і заходів щодо підтримки молоді.

На цей раз відставка є формальною процедурою, оскільки правляча політична фракція "Право і справедливість" Ярослава Качиньського урвала перемогу на парламентських виборах. До цього прем'єр-міністр вже представив склад уряду на новий термін.

Матеуш Моравецький

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що у Матеуша Моравецького, прем'єр-міністра Польщі, в сім'ї трапилася непоправна втрата - помер батько Матеуша, відомий польський політик, депутат - Корнель Моравецький.

Як повідомляв портал Знай.ua, на парламентських виборах у Польщі партія "Право і Справедливість" (PiS) Ярослава Качинського набрала понад 43,7% голосів.

Також портал Знай.ua писав, що Мазура екстрадують з Польщі в Україну.