Андрій Дещиця, надзвичайний і повноважний посол України в Польщі, заявив, що Росія використовує крайні ліві і праві сили, щоб дестабілізувати відношення між Україною і Польщею.

Про це дипломат заявив в ході 12-го Форуму "Україна-Європа" в Польщі, передає "5 канал".

Дипломат вважає, що такі дії - один з елементів "гібридної війни", яка проводиться Росією. Кремль веде схожу політику для дестабілізації ситуації і в інших країнах Європи, наголошує дипломат.

"Російські спецслужби також діють у Польщі. Пробують використовувати крайні праві та ліві сили для того, щоб внести напруження у польсько-українських відносинах, щоб послабити позиції Польщі в Європейському союзі, - зазначив Дещиця.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Проте він заявив, що в Польщі є "історичний імунітет проти російського впливу", тому що поляки знають, яку загрозу несе Росія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці масово скуповують земельні ділянки в Польщі.

Українці у минулому році отримали найбільше дозволів на купівлю землю у Польщі - 99. Це рекордний показник серед іноземних покупців.
Про це повідомляє польське видання Onet, посилаючись на дані міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі. Загалом іноземцям видали дозволи на придбання земельних ділянок загальною площею біля 460 гектарів.
Як повідомляв "Знай.uа" через жахливу ДТП у Польщі загинув українець.

На 11 національної дорозі, поблизу Глиницы, мікроавтобус Volkswagen на заокругленні автошляхи на високій швидкості врізався в лісовоз.

Один українець і поляк загинули, ще п'ятеро людей опинилися в реанімації в результаті дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Польщі.

На Віслянській затоці, що перебуває в територіальних водах Польщі, незабаром побудують штучний острів площею 181 гектар. Цей острів буде використовуватись для туризму, пише місцеве видання Wiadomości. Перед цим буде побудований канал через Вислинскую (Балтійську) косу, а з'явився грунт використовують як раз для того, щоб насипати острів.