Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель поділилася цитатою про важливість вивчення історії.

Читайте Знай в Google News!

Відповідну публікацію вона розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі Інстаграм.

"Нинішнє населення планети відповідає 7% від усієї кількості людей, які коли-небудь жили на планеті. Ми не можемо ігнорувати такий значний і розмаїтий досвід, а тому маємо вивчати історію. Це дасть нам можливість краще розуміти майбутнє і уникати помилок. Історія має чимало інтерпретацій, але в нас є лише одне минуле. В той час, як попереду - розмаїття версій майбутнього. І ми зробимо лише одну версію. Історія - це не вивчення минулого; історія - це вивчення часу", — йде мова в оригінальному дописі.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Цю цитату Мендель запозичила у британського історика Ніла Фергюсона з його книги "Цивілізація. Як захід став успішним. Шість козирів у колоді Заходу".

Хоча у наведеному уривку начебто проголошуються прописні істини, хоч і дещо некритично, все ж до наукової діяльності Фергюсона у низки дослідників є критичні зауваження. Окрім того, уваги заслуговують і деякі його одіозні погляди: він є палким захисником британського й американського імперіалізмів, симпатузує Німецькій імперії у Першій світовій війні, підтримав інтервенцію в Ірак і неодноразово висував суперечливі тези щодо Арабського світу.

Зеленський і Мендель, фотоколаж znaj.ua
Зеленський і Мендель, фотоколаж znaj.ua

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Мендель похвалилася соковитими яблуками і поставила українцям ультиматум.

Як повідомляв Знай.uа, у Зеленського смикається, а у Порошенка – стоїть: українці забили "болт" на президента.