Колишній перший заступник міністра економіки Павло Кухта розповів, в якому стані на даний момент знаходиться бюджет. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Згідно з оперативними даними Казначейства, наявні неоплачені фінансові зобов'язання станом на сьогодні становлять 9,4 млрд, з них 3 млрд по захищених витратах", - написав він.

Він стверджує, що це максимум з початку року і на 2 млрд більше показників попереднього тижня.

Засідання по бюджету, фото: Мінфін
Засідання по бюджету, фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Люди з системи кажуть, що з 9 листопада скарбниця працює в режимі картотеки - до ночі зводять надходження, на ранок формують пул витрат, які будуть профінансовані, все інше відкладають. У новітній історії України в середині листопада такого не було вже як мінімум років десять", - зазначив він.

При цьому Кухта заявив, що карантин вихідного дня, який ввели в країні, збільшує потребу в бюджетних витратах. Зокрема, тільки виплата "мінімалки" зайнятим у сфері послуг обходиться бюджету в 20 млрд на місяць.

"Цих грошей просто немає", - каже Кухта.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, підвищення зарплат і пенсій з 1 грудня, кому і скільки "докинуть" на життя.

Як повідомляв Знай. ua, у Степанова вирішили, куди поїдуть новенькі апарати ШВЛ, кому і скільки.

Також Знай. ua писав, що соціальні виплати українським заробітчанам, допомога на дітей, житло, транспорт та інші пільги.