Політичний аналітик Сергій Корнак висловив припущення, чому президент Володимир Зеленський насправді був госпіталізований в «Феофанію».

Читайте Знай в Google News!

Блогер звернув увагу на те, що глава держави 9 листопада оголосив про свою хворобу, а рівно через два тижні — про своє одужання. Але за такий короткий термін навряд чи можна вилікуватися від COVID-19, зазвичай за цей час хвороба тільки проявляє себе повною мірою.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

Корнак висуває версію: насправді Зеленський і не був хворий. Він лише опинився у важкій політичній ситуації, і вирішив використовувати такий вихід з неї.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У наявності був конфлікт з Конституційним судом, з якого було незрозуміло, як виходити. Президент настільки втратив вплив на Верховну Раду, що вона стала в відкриту нехтувати його ініціативами.

Але Конституційний суд залишався небезпечним супротивникам. У його влади було покласти край і земельну реформу, і закону про гральних автоматах, і люстрації — на тій підставі, що вони порушують Конституцію України.

«Ось у чому полягала хвороба Зеленського: треба було зробити якийсь фінт, відвернути увагу, і найкраще, що вони придумали — президент зліг», - підозрює Корнак.

Скріншот до відео Сергія Корнака в YouTube
Скріншот до відео Сергія Корнака в YouTube

Також його шокувала новина про підготовлюване призначення Оксани Маркарової, яка в минулому очолювала Міністерство фінансів, послом в США. За його припущенням, це пов'язано з добрими відносинами між Маркарової і Наталією Яресько, яка також була міністром фінансів, але за часів президентства Петра Порошенка. А Яресько, за чутками, збирається взяти у свій штат новий президент США Джозеф Байден.

«І тому треба призначати Оксану, щоб поліпшити відносини з США. Маркарова довго співпрацювала з різними інвестиційними фондами та МВФ, тобто нібито їй буде простіше умовити їх дати нам кредити», - вважає Сергій Корнак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Він обурений таким підходом. Адже справа посла — налагоджувати відносини між країнами, а зовсім не випрошувати гроші.

«Я припускав, що нам кінець, але що такий — я не припускав», - говорить аналітик.

Раніше повідомлялося про одужання Зеленського.

Поки президент перебував у «Феофанії», поруч з нею відбулася акція протесту проти його політики.