Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла сумну історію своєї бабусі, яка ще дитиною пережила Голодомор.

Читайте Знай в Google News!

Відповідна публікація була розміщена на сторінці посадової особи у соціальній мережі "Інстаграм".

Бабуся Мендель Любов мала у дитинстві товаришку-тезку, але та загинула у ті страшні часи.

Юлія Мендель, фото Instagram
Юлія Мендель, фото Instagram

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Їх називали «дві Любові». Одного разу п'ятирічну подружку батьки вночі відправили збирати колоски, бо дитину було менше видно.

«Її мама як знала, як чула серцем, що не треба було тоді її засилати», – я й досі бачу свою бабусю то у дворі, то біля печі в хаті, то як вона перебирає буряки й мимоволі згадує ту історію. І завжди на її очах бриніли сльози. Вона зітхала, витирала мозолистою сільською рукою очі й розповідала далі: тієї ночі була облава, тіло дитини принесли додому – видно, підстрелили, на ранок її вже не було серед живих.

Дитяча пам'ять крізь десятиліття пронесла біль втрати, жах перед звірствами та страх голоду. Сьогодні о четвертій вечора українці у своїх вікнах запалять свічки пам'яті, щоб ніколи не забувати страшні голодомори XX століття й ніколи більше не дозволити повторитися цій трагедії", — написала Мендель.

Також представниця Зеленського по зв'язках з медіа заявила, що місія України — боротьбі з голодом по всьому світу.

"Сьогодні ми, Україна, що пережила штучні геноциди, в котрої забирали шматок хліба, яка втратила мільйони людей через голод, для світу постає не лише жертвою. Ми – серед лідерів експортерів продукції сільського господарства: соняшникової олії, пшениці, кукурудзи, продуктів тваринництва, і в постковідну епоху, що збільшила голод у світі, можемо стати одним зі світових продовольчих хабів. Країна, що пережила голод, має боротися проти голоду у світі", — заявила Мендель.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Мендель похвалилася соковитими яблуками і поставила українцям ультиматум.

Як повідомляв Знай.uа, у Зеленського смикається, а у Порошенка – стоїть: українці забили "болт" на президента.