Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця 2020 року посилення карантинних заходів чи локдауну не планується. Однак Кабмін ще має повернутися до розгляду необхідності таких дій.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на офіційній сторінці голови уряду у соціальній мережі "Фейсбук".

Денис Шмигаль, кадр з відео
Денис Шмигаль, кадр з відео

"У грудні посилення обмежувальних заходів не буде. Завдяки карантину «вихідного дня» нам вдалося дещо стабілізувати епідемічну ситуацію та розвантажити медичну систему. Цього тижня тричі кількість одужалих перевищувала кількість нових хворих. Як запевнив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, наша медична система протягом грудня впорається з нинішнім навантаженням", — підкреслив прем'єр.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Однак це не означає, що на подібні кроки влада не піде пізніше.

"Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні. Водночас держава робить усе, щоб українці якнайлегше пройшли зимові канікули заради безпеки. У п’ятницю Верховна Рада схвалила пакет законопроєктів, розроблених Урядом за ініціативи Президента, щодо підтримки людей та бізнесу в умовах посиленого карантину", — йде мова у пості у соцмережах.

Карантин в Україні, фото: кадр з відео
Карантин в Україні, фото: кадр з відео

Також Шмигаль розповів, що влада проводить консультації з очільниками міст та ОДА щодо конкретної форми реалізації карантинних обмежень. Наразі позиція місцевої влади така:

скасування святкових концертів і масових заходів у приміщеннях, закриття дискотек і нічних клубів, хостелів, ТРЦ підтримали 100%

закриття музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля підтримали 95%

скасування святкових ярмарків, закриття спортзалів і фітнес-центрів — 90%

Про повний перелік можливих карантинних обмежень обіцяли розповісти на засіданні Кабміну вже 9 грудня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шмигаль слідом за Зеленським вирушив до Туреччини: що очікує на прем'єр-міністра.

Як повідомляв Знай.ua, Шмигаль попередив українців про план "Б", якщо не спрацює карантин вихідного дня.

Також Знай.ua писав, що у Зеленського відповіли на страх "новорічного локдауну".